От камионите очакваме повече неща от всякога – да са ефективни, икономични, екологични, многофункционални, модерно оборудвани, безопасни, комфортни, умни… Новите машини имат свой характер и стил, които могат да демонстрират напълно, когато са поставени редом до другите си събратя, за да подчертаят уникалните си качества и характеристики.

Битката за това кой е по-по-най сред тежкотоварните превозни средства ще се случи от 7-и до 9-и юни на летище Лесново. Там всеки ще може да открие най-подходящия за себе си модел, според това за какво планира да използва камионите. Международното изложение TRUCK EXPO 2018 за втора година ще покаже най-доброто в света на тежката автомобилна индустрия. Световните автомобилни гиганти отново ще покажат най-новите си модели тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирана техника, масла, резервни части, сервизно оборудване и всичко, от което браншът има нужда.

Ще видим камиони с уникален и стилен външен вид, изключително луксозен интериор и високотехнологични подобрения, включени в стандартното оборудване на машините. Запознатите веднага са разпознали характеристиките на новата гама на DAF CF / XF – носители на наградата Камион на 2018-та година, които българската публика ще има възможност да види премиерно на TRUCK EXPO. Холандският производител има и още един повод за гордост, тъй като отбелязва своята 90-годишнина. И като на празник, ще представи на  летище Лесново 5 машини от сериите DAF XF, DAF СF, DAF LF, с обща мощност от 2100 к.с. и над 370 куб.м. обща товаровместимост. Новостите са навсякъде – двигатели с повишена мощност, нова скоростна кутия ZF TraXon – 12-степенна, с допълнително увеличен въртящ момент, круизна скорост с по-ниски обороти (900-950) – все промени, които осигуряват ефективност и икономия на гориво. Като говорим за нисък разход, DAF поставя нови стандарти с FT XF 480 SC, който може да измине 7500 км. с едно зареждане на резервоара. Или както отбелязват специалистите, компанията сега прави най-голямата си стъпка към намаляване на разхода за последното десетилетие. Към това да добавим кабината Super Space Cab, софтуерните системи за управление и безопасност, новата климатична инсталация вътре в кабината и още един куп други екстри, марката наистина има какво да покаже.

Транспортната ефективност и комфорта при пътуване са водещи в моделите, които тази година ще представи и MAN. Германският производител ще представи новият TGX Efficient line 3, Moдел 2018г. в две конфигурации, съобразени с различните специфични нужди на клиентите. Но по-важното е, че тези машини изразходват до 2 л. по-малко гориво и по този начин облекчават както портфейла, така и околната среда. След като горивото съставлява почти 1/3 от разходите на превозвачите, то понижаването му с 6.35% в новия модел, спрямо предшественика му, ще бъде оценено от шофьорите. TGX Efficient line3 идва с 6-цилиндров двигател MAN D26 със система Common Rail, с множество иновации и подобрения, които му позволяват безпроблемно да покрие екологичния стандарт EURO 6. Системите за активна безопасност – за аварийно спиране, поддържане на лентата за движение и разпознаване умората на водача правят управлението на този камион леко и комфортно. На TRUCK EXPO 2018 германският производител ще покаже още самосвал със задно разтоварване и обем на надстройката около 19,6 м3, както и комбинирана автобетонпомпа с разпределителна стрела с 24 м достигаема височина и автобетоносмесител.

Всички новини за предстоящото изложение може да следите тук и на нашата Facebook страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *