Правителството на Канада официално потвърди, че визовите ограничения за граждани на България и Румъния ще отпаднат от 1-и декември 2017 г.

Премахването на визите за българи и румънци беше основно изискване на двете страни, за да подпишат споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС.

„Отмяната на визовите ограничения за Румъния и България ще означава безвизово пътуване до Канада на всички граждани на страни-членки на ЕС. Всички ние ще спечелим от ръста на пътуванията и търговията, който ще последва,“ заяви в официална декларация канадският министър на имиграцията Джон Маккалъм.

Преди пълното сваляне на визовия режим през декември 2017 година ще има частична отмяна на визовите ограничения за българи и румънци, които са имали временна виза за престой през последните 10 години или имат валидна неимигрантска виза за САЩ.

Отмяната на визите обаче не е необратима. Канада си запазва правото да ги въведе отново, ако бъде отчетено значително увеличение на притока на имигранти от България и Румъния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *