Хората могат да бъдат изключително изобретателни. Както обаче става много пъти, тази изобретателност се използва в дейности, които вредят на останалите. Такъв е и случаят с карго кражбите.

Вече дори охраняеми паркинги, с бариери и огради, не са пречка за крадците. Шофьор на камион, спрял за почивка на паркинг на магистрала А2 в Германия, се убеди съвсем наскоро в това.

Точно на 1-и април, но съвсем не на шега

Докато шофьорът е спял в кабината си, на паркинг близо до Липетал, крадците са обрали стоката от камиона му. Техниката е стандартна – разрязване на бризента. Откраднатата стока – усилватели Sonos – е на стойност 100 000 евро.

Както вече казахме, може би никой нямаше да се изненада от цялата ситуация, ако кражбата не се беше случила на охраняем ТИР паркинг – с камери, бариера и ограда. Мерките за сигурност обаче явно не са уплашили крадците, които са намерили начин да се вмъкнат.

Как е възможно това?

Обирджиите са влезнали на паркинга с камион и камион за доставка. Когато прехвърлили ценната плячка в своите превозни средства, изчезнали незабелязано и без да предизвикват подозрения. Все пак никой не би си помислил, че подобна наглост и смелост съществуват.Полицията все още издирва крадците.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *