Каталунската служба по трафика иска да забрани движението на камиони по N-340 и N-240 и да го отклони задължително по AP-7 и AP-2.

Всъщност Генерална дирекция „Трафик“ и Каталунската служба по трафика работят заедно по регулаторни проекти, ограничаващи движението на камиони с 4 или повече оси през провинциите Кастейон, Тарагона, Лерида и южната част на Барселона. С това именно ще се забрани движението по пътища N-340 и N-240, принуждавайки тежкотоварните машини да преминават по обхванатите от тол системата AP-7 и AP-2, пише Fenadismer.

 И така, докато дирекция „Трафик“ обмисля проекторезолюция за ограничаването на движението на камиони по път N-340 между общините Пенискола и Винароз, проектът на каталунската служба предвижда забраната за движение по N-340 да обхваща два участъка – от Алканиз до Оспиталет де Л‘инфант и между Алтафуйа и Вийафранка дел Пенедес, както и на N-240 от Боргес Бланкес и Монблан.

Fenadismer настоява тези проекти да бъдат отхвърлени поради задължителния им характер и ще поиска от Министерството на благоустройството в най-скоро време да започне нов проект за доброволно отклоняване на камионите по автомагистрали.

Снимка: Public Damain Pictures

Изпратете ни Вашата история, новина или снимки на info@bepnews.com, или като съобщение на нашата Facebook страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *