KIA показа снимки на външния вид и интериора на усъвършенствания модел Rio, който ще направи своята премиера на 29 септември на автомобилното изложение в Париж (Mondial de l’Automobile).

Предната част на модела се характеризира с последната версия на разпознаваемата радиаторна решетка ‘тигров нос’. LED фаровете са с изваяна, U-образна форма, а светлините за мъгла са разположени по-високо в предната броня за по-добра осветеност на пътя и по-внушителна визия.

4th Generation Kia Rio_rear

Промените в профила на четвърто поколение Rio включват удължен преден капак и преден надвес, 10 мм по-дълго междуосие (до 2 580 мм), изправена С-колона и скосен заден надвес. Новият автомобил е с 15 мм по-дълъг (сега – 4 065 мм) и 5 мм по-нисък (до 1 450 мм) от своя предшественик.

Задната част на модела се отличава с почти отвесна форма, вертикална позиция на задното стъкло, по-къс надвес и LED стопове в нова, атрактивна форма.

Последно поколение КИА Рио залага на ергономичен интериор.

4th Generation Kia Rio_side

В унисон с екстериора, правите линии, които обгръщат формата на таблото, създават усещане за простор и обширно вътрешно пространство.

Върху ориентираното към водача табло е разположена нова информационно-развлекателна система, интерфейс човек-машина HMI (human-machine interface), с високо резолюционен тъчскрийн, която управлява аудио и навигационната система, както и функциите за свързаност.

Новото Rio ще се предлага с избор от текстил или кожа в сиво и черно. Пакет ‘Red Pack’ добавя кожени кресла в черно и червено. Модерният интериорен облик се допълва от черен пиано лак и метални акценти.

Rio_Interior_end6_mBG_rgb

Kia Rio е бестселърът на корейския автомобилен производител, с реализирани над 473 000 броя в световен мащаб през 2015 г. Производството на ново поколение Рио ще започне в края на 2016г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *