През всички понеделници от месец юли австрийските власти, ще налагат количествени забрани за движение. Това означава, че, когато те са в сила, максимум 300 камиона на час ще могат да минават в посока прохода Бренерьо (Brennero).

Камионите над тази бройка ще бъдат спирани на германско-австрийската  граница в Кьоферсфелден. Целта е да се ограничи трафика по маршрута към Италия, който през лятото е много натоварен заради увеличението на пътуващите с автомобили туристи.

Според австрийски медии, днес, 9.07, вече са се образували първите задръствания. В 5 сутринта дължината им е била около 5 км, но вече е три пъти по-дълга.

Освен количествените ограничения, австрийците провеждат и засилен контрол на камионите. Като част от него ПС, пътуващи от Италия за Австрия, трябва да се движат със скорост 30 км/ч. Това ще даде възможност на австрийските власти да ги следят по-добре и да избират определени автомобили, които да бъдат прегледани обстойно най-вече за превозване на нелегални имигранти.

Акцията с ограничение на скоростта ще продължи цяла седмица, така че се подгответе за значителни неудобства по време на пътуване.

Снимка: Richard Hilber, Wikipedia

Изпратете ни Вашата история, новина или снимки на info@bepnews.com, или като съобщение на нашата Facebook страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *