Новата концепция на Infiniti, представена на автомобилното изложение в Пекин, показа визията на марката за бъдещите модели SUV.

QX Sport Concept се движи върху 2800 мм междуосие. Дължината на модела е 4600 мм, широчината (без камерите, монтирани на вратите) – 1900 мм, а максималната височина – 1650 мм.

В профил, каросерията се стеснява от тавана на концептуалния модел в посока задното отделение, проектирано под ъгъл, което подчертава наклонената напред осанка на автомобила и неговия силует, наподобяващ купе.

Отпред, линията от върха на добре познатата предна решетка с двойна арка на Infiniti се протяга през заострените, високопроизводителни фокусирани предни фарове с форма на човешко око около ръба на предния капак, формирайки характерна линия, която минава над широките, издадени сводове на предните колела, през страничните повърхности на автомобила, към заострената задна част.

Триизмерните задни светлини с форма на острие, заострени навътре към центъра на задния панел, отразяват цялостните форми, видими и в останалата част на екстериора.

В купето оформлението с 4 седалки дава на пътниците собствено пространство. В средата на задната седалка има и пето място, ако е необходимо. Въпреки сравнително компактния размер на автомобила, линията на тавана, наподобяваща тази на двуместен закрит автомобил, плаващите предни и задни седалки, спуснати надолу, за да отворят повече пространство на пода на купето, както и щедрата колесна база, позволяват на всички пътници да пътуват комфортно.

Концентрираното върху шофьора оформление на купето позволяват той да насочи своето внимание върху шофирането. Изчистено и опростено управление на вентилацията е вградено в самите решетки на въздушните вентилационни отвори.

Шофьорът може да превключва режимите на шофиране посредством бутони в централната конзола, както и да сменя скоростите чрез лостчета, монтирани в задната част на волана. Лесни за наблюдение от шофьора комплект монитори, интегрирани в A-колоните, показват изображенията, уловени от двете насочени назад камери, които заместват страничните огледала за задно виждане. Между предните седалки, малък панел със сензорен екран предоставя на пътниците на задната седалка собствен контрол над вентилационната уредба.

Все още от Infiniti не са обявили информация за възможностите за двигатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *