След като вчера Tesla достави първите 30 бройки от новия Model 3 на своите служители, повече от тях сега имат достъп до онлайн конфигуратор, за да превърнат приоритетните си резервации (понеже са служители) в реални поръчки.

Очаква се американският производител на електрически автомобили да увеличи производството през следващите месеци, но за целта е нужно още няколко души да направят приоритетни резервации с конфигуратора. Това ще даде малко въздух на компанията и време да се подготви за увеличението на производството, което никак няма да е малко. Вчера собственикът и главен изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск, потвърди, че резервациите за колата са надминали половин милион.

След като производителят разкри снощи почти всички производствени характеристики на Model 3, излиза, че, ако искат да получат повече екстри, клиентите ще трябва да платят доста над $35 000.

В момента служителите трябва да платят минимум $49 000 защото батерията с „дълъг пробег” струва $9000 например, а стъкленият покрив е част от „премиум пакет” на стойност $5000.

Ако държат на по-евтините опции, те ще трябва да чакат до есента.

Ако решат, че искат Model 3 с дълъг пробег и премиум пакет, служителите биват помолени да конфигурират превозното си средство, което на практика означава да си изберат цвят, колела и да добавят подобрения автопилот и пълния пакет от системи за автономно шофиране.

В момента онлайн дизайн студиото е налично само за служители. При предишни пускания на автомобили Tesla  постепенно канеше и други хора, направили резервации, да получат достъп до студиото.  

Илън Мъск преди е отбелязвал, че очаква следващия месец да бъдат направени само 150 доставки, така че онлайн студиото едва ли ще е налично за други освен за служители. Все пак, ако компанията спазва плана да достигне 5000 единици на седмица, през Декември, скоро ще трябва да отвори конфигуратора за повече хора, направили резервации.

Снимка: Tesla

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *