Една година след пускането на новия Ford Mustang, американската икона стана най-продаваното спортно купе в света.

По данни на Ford, базирани на информация от IHS Automotive, автомобилният производител е продал около 110 000 бройки Mustang Coupe през 2015 г., оставяйки зад себе си всички останали конкуренти в сегмента.

Рекордът е постигнат въпреки ограничената наличност през част от годината в  ключови пазари като Китай и Обединеното кралство. В допълнение към отличното представяне на купето, Ford отчитат и около 30 000 продажби на модела Mustang Convertible. Общо продадените 141 868 коли, правят Mustang най-продаваната спортна кола с две врати в света.

Най-голям интерес сред купетата Mustang им към тези оборудвани с двигател V8. Вариантът 2.3-литра EcoBoost® остава с ограничена популярност в Югозападна Калифорния.

Mustang_Johannesburg_South Africa

По континенти и държави

Към днешна дата повече от 16 000 клиенти са поръчали Ford Mustang в Европа.

Във Великобритания клиентите очакват доставката на още 2 500 коли, след като първите хиляда бяха доставени през март тази година.

В Германия най-предпочитаният двигател е 5-литровия V8, а най-желания модел – convertible (една на всеки 3 продажби).

Mustang е бил най-продаваното спортно купе и във Франция, по данни на Association Auxilliaire de l’Automobile. Ford са продали 339 Mustang-а само през първото тримесечие на 2016 г.

Нарастват продажбите в Южна Африка, Кипър и Малта.

Mustang_China2

В Азия и по-специално Китай, Mustang е най-продаваното спортно купе за последните три месеца на 2015 г. Не е учудващо, като се има предвид сериозния проблем на страната със замърсяването на въздуха, че предпочитаният двигател е EcoBoost.

Mustang е номер едно и в Австралия през първото тримесечие на годината. Търсенето е толкова голямо, че бройките до 2017 година вече са разпродадени. Повече от 90% от купувачите в Австралия и Нова Зеландия избират версията с двигател V8.

Що се отнася до Северна Америка продажбите на Mustang са повече от тези на Chevrolet Camaro и Dodge Challenger взети заедно. Моделът печели приза за най-продавано спортно купе в САЩ през миналата година и през първите три месеца на 2016 г., по данни на индустрията.

Mustang_Sydney_Aus

В Канада водещата позиция на Mustang при продажбите не е нищо ново. Моделът изпреварва Camaro всяка година от 1985-а насам, според Асоциацията на канадските автомобилни производители.

За да завършим победната серия, се преместваме на юг от Съединените щати, в Мексико, където Mustang отново е на челната позиция за миналата година, по данни на IHS. Продажбите на модела са скочили със 176% през 2015 г. спрямо 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *