През миналата седмица крадци атакуваха над 100 камиона по паркингите на германски магистрали. Местни медии осъдиха атаките на тези разбойници.

Само в Ерлаген 110 брезента са били нарязани в нощта между събота и неделя (11-12-и ноември) на паркингите в Щайгервалд-Норд, Стайгервалд-Сюд и Аурах-Сюд на германската магистрала А3. Това е станало докато шофьорите на камионите са спели в кабините си, съобщава сайтът br.de

Странното е, че нищо не е откраднато от камионите. Според говорителя на местната полиция, разбойниците „не са открили нищо, което да ги интересува”.

Късметът обаче не е бил с камионите на един от паркингите на магистрала А2 в посока Берлин, където крадци са вилнели в четвъртък и петък (9-10 ноември) и не са си тръгнали с празни ръце.

В Ауетал-Сюд крадците са срязали брезент на полски камион, от който са откраднали 50 нови гуми Pirelli. От друга машина по същия начин са били откраднати 3000 кутии за болтове.

При други 5 камиона крадците са имали лош късмет и не са успели да „си вземат” нищо пише presseportal.de

На пътя BAB 2 в Шафщрифт (Шаумбург) пък са били потрошени 4 камиона – два полски и два германски, без нищо да бъде откраднато от тях.

Черната хроника допълва и Руската асоциация на международните пътни превозвачи, Asmap. По нейни данни през ноември в Ланд Бранденбург, на 21 км от магистрала А2 в Германия са осъществени 5 атаки срещу руски, полски и белоруски камиони.

Обирджиите на камиони носят милиони евро загуби всяка година. Според Федералната служба за товарен транспорт (BAG) загубите от тези кражби възлизат на около 300 млн. евро годишно. Най-предпочитаната стока за „събиране” са електронно оборудване, компютри и строителни материали.

Съветът ни е винаги да търсите възможно най-безопасно място за паркиране, въпреки че сме наясно, че липсата на достатъчно паркинги и адекватна охрана, правят тази мисия почти невъзможна.

 Снимка: JPC24M, Flickr

2 коментара за “Вандали и крадци вилнеят по ТИР паркингите на германските автомагистрали

 • 16 ноември 2017 в 19:20
  Permalink

  A zashto iskate palzi na xoteli sled kato ne obirat na parkinga kogato sme v kamiona.ako sme na xotel shte namerim li vobshte kamion.pitam tapanarite koito vavedoxa zakona.francyzi,nemci,i vsichki ostanali.

  Отговор
 • 6 февруари 2018 в 17:07
  Permalink

  Etovi palzite 45h kakvo pravi otvrzva racete na kradcite po lesno da plqchkosvat po parkingite.tova lie po dobroto z shofiorite gospoda politici ot ec.tova moje dago izmisli chovek s prazna glara

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *