Двама литовски шофьори на камиони, служители на транспортния гигант Girteka Logistics, са били хванати в опит да откраднат колелата на ученици в Troms, Норвегия.

Кражбата се е случила в понеделник следобед пред автобусна спирка на окръжен път 855 между Buktamoen и Finnsnes. Шофьорите на Girteka са били на път да натоварят колелата в ремаркетата на камионите, когато дейността им е била прекъсната от местен мъж, отишъл да вземе дъщеря си от спирката. Именно той разказва в социалната мрежа Facebook за случката.

Извинение от Girteka

Случката бързо се разпространява в социалната мрежа, където е споделена над 1 700 пъти. Крадците да изобличени и в местните вестници в Норвегия.

„Тъжно е, че двама души биха направили нещо толкова глупаво като това да откраднат колела от деца“, коментира свидетелят на случката.

С него се е свързал в последствие директорът по комуникациите на Girteka Logistics, Кристиан Каас Мортенсен, който се е извинил за инцидента.

Шофьорите са уволнени

Представители на компанията са се свързали с провинилите се шофьори, веднага след като случаят с наглата кражба става обществено достояние.

„Обдихме им се и помолихме шофьорите да се върнат в Литва. Те ще бъдат отстранени“, коментира Каас Мортенсен.

Girteka Logistics има 12 000 служители и 5 0000 превозни средства. 25% от дейността и се извършва между Скандинавия и Европа.

А Вие ставали ли сте свидетели на подобни неприятни случки с колеги шофьори? Очакваме Вашите мнения и коментари на нашия сайт и в страницата ни във Facebook.

Снимка, изтточник: NRK

Един коментар за “Нагла кражба: Двама шофьори на камиони от Girteka се опитаха да откраднат ученически колела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *