Правителството издига кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на генерален секретар на ООН, на мястото на досегашния кандидат Ирина Бокова. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на правителството, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Положихме огромни усилия президентската институция, външно министерство. Това е една изключително сложна процедура. Ирина Бокова действително положи много усилия. Дадохме миналия път последен шанс да видим още веднъж какви ще са резултатите от последното гласуване на 26-ти. Резултатът е с 1 място надолу и сме изпреварени от доста страни и в това число и жени. Заради негласните нагласи, които има там, е хубаво кандидатът да е жена и от Източна Европа. Считаме, че това ще е по-успешна кандидатура“, коментира премиерът.

В интервю за вестник „24 часа“ във вторник (27 септември) Ирина Бокова коментира, че не вижда сериозна причина да се оттегля. Според нея призивите за излизането и от надпреварата са недостойни. По думите и, ако България издигне втори кандидат за генерален секретар на ООН, „ще стане за посмешище“.

 

Един коментар за “Правителството обяви, че издига кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН

 • 28 септември 2016 в 20:15
  Permalink

  Приятели,
  Знаете ли вица за “българския казан с врящ катран” в ада…
  – Дааа… , бурен и продължителен “смях в залата”…
  – До днес си го знаехме само ние, но от днес…, вече го знае целия свят… Ето класически пример на вица за… „Българския казан“ в ада, дето не го пазели дяволите… След поредица от доноси в стил ДС на българи глобал-фашисти“, може би това е резултата… предложени за Председател на ООН на една от най-изявените Глобал-фашистки…!
  Между другото – Великият Български Народ е казал…:
  – “Двама се карат – трети печели”…!
  (…най-вероятно това е и целта…!)
  .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *