Служителите на куриерската компания DPD във Великобритания ще получат увеличение на надника си от 2 юли. Целта на компанията  е да задържи настоящите си и да привлече нови шофьори, особено за доставките през почивните дни, когато търсенето нараства с до 40%.

Втората най-голяма куриерска компания на европейския пазар гарантира, че никой от служителите и няма да получава по-малко от 8.75 паунда на час (бруто) за доставки в цялата страна и 10.20 паунда на час за доставки в Лондон, пише Motor Transport.  Трябва да се има предвид, че националната минимална заплата в Обединеното кралство е 7.38 паунда.

Тенденцията за увеличаване на заплатите в транспортния сектор продължава на фона на недостига на шофьори. Компании от Германия, вкл. Hermes Germany и GO! Express & Logistics, също предприеха стъпки за инвестиции в служителите си като увеличават заплатите и повишават цените на услугите си, за да компенсират загубите.

Нашата цел е проста – да направим DPD номер едно куриерска фирма за избор от шофьорите, а нашите шофьори да бъдат най-добре платените в индустрията”, коментира Дуейн Макдоналд, президент на британския клон на DPD.

Също така компанията иска да направи системата за наемане на работници по-гъвкава. Шофьорите ще имат три варианта – договор с включени 28 дни ваканция, пенсионни вноски и болнични; самонает работник; договор за франчайз.

При избор на опция договор за заетост, компанията гарантира годишен брутен доход от 28 800 паунда. След приспадане на данъци и социални вноски, съответният куриер ще взима около 11 паунда на час.

Снимка: Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *