LADA не е компания, която ще излага колите си на Автомобилното изложение в Женева. Автосалонът в Москва пък се провежда само на четни години. Случайно открихме едно кратко видео, вероятно от изложението в руската столица през миналата година (провежда се само в четни години). Наред с познатите LADA Vesta и XRay има и още един модел – концептуалният кросоувър XCode.

Колата има значително по-модерен вид от повечето модели на руския производител. Не можем да кажем обаче, че става въпрос за красив дизайн.

Х-образните елементи се разчитат в радиаторната решетка, фаровете и страничните врати, като при вратите се създава обем и масивност на профила. Източените настрани фарове създават илюзия за по-голяма широчина, което се наблюдава и при задните светлини.

XCode има увеличен размер на колелата и по-голям клиренс, според информацията на сайта на LADA. Там обаче не уточняват с какво сравняват концепта. Според нас това е моделът XRay.

А-колоната в бяло и лъскавият черен покрив открояват още повече златистия цвят на колата и й предават по-модерно излъчване.

Моделът предлага редица възможни решения, включително задвижване на всички колела (което е някак логично, все пак става въпрос за кросоувър) и турбомотор.

В допълнение се предлагат и нови системи за помощ на водача като автоматично аварийно спиране, автоматично успоредно и перпендикулярно паркиране, круиз контрол с функция за поддържане на разстоянието до предния автомобил.

Технологията LADA Connect обединява горните функции, навигацията и възможностите за свързаност между смартфони и колата.

Според това, което се показва на долното видео, системата LADA Connect е достъпна от не много голям тъчскрийн екран. За момента обаче не можем да видим как работи той. Сега въпросът е дали до следващата година LADA ще успее да превърне XCode от концепция в кола за масова продажба?

Снимки: LADA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *