Специалният пратеник на ООН за Сирия пътува днес (3-и май) за Москва, за да продължи усилията си за установяване на мирния процес и спиране на огъня в Сирия, съобщиха ТАСС и АФП.

Стефан де Мистура (на снимката – ляво) ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров (на снимката – дясно), с когото ще обсъдят допълнителните усилия, които световната общност трябва да предприеме за разрешаване на сирийския конфликт, включително разпространяване на временното примирие в региони, в които бойните действия продължават.

Москва поддържа контакт, както с властта в Дамаск, така и с представители на различни опозиционни групи, което и дава възможност да продължи мирните преговори.

Въпреки всичко, завършилите на 27-и април разговори не доведоха до значителни резултати, а бойните действия в Алепо, най-големият сирийски град, се засилиха.

Във връзка с това, на втори май Сергей Лавров говори с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Двамата са се съгласили „на нови мерки, които да бъдат предприети от Москва и Вашингтон,” коментираха от руското външно министерство без да дават детайли.

Един коментар за “Лавров и пратеникът на ООН за Сирия ще обсъдят удължаване на временното примирие в страната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *