Европейският съюз ще умре и глобалистите ще бъдат победени. Такава визия за бъдещето изтъкна френският кандидат-президент и лидер на националистическата анти-имигрантска партия „Национален фронт“, Марин льо Пен, по време на митинг в неделя.

Увереността на льо Пен се подклажда от неочакваните резултати от референдума във Великобритания миналата година, на който британските граждани избраха да излязат от ЕС, както и от изненадващата победа на Доналд Тръмп на изборите в САЩ.

По думите й президентските избори във Франция ще бъдат следващата стъпка към глобалния бунт на хората.

„Европейският съюз ще умре, защото хората не го искат повече … арогантните и хегемонистични империи са обречени да загинат“, каза Марин льо Пен пред привърженици в Лил.

Тя обвини опонентите й в президентската надпревара, Емануел Макрон и Франсоа Фийон, в „измяна“ заради про-европейските им и про-пазарни виждания.

Според проучвания на общественото мнение, лидерът на „Национален фронт“ ще се справи добре на първия рунд на президентските избори, на 23 април, но ще загуби на финала, на 7 май, от независимия Емануел Макрон.

По време на речта си тя внимателно вмъкна, че разпадането на ЕС ще бъде заместено с „друга Европа“, която тя нарече „Европа на хората“, развиваща се на база на свободно коопериране на нациите.

Източник: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *