Лекотоварните автомобили вече не са това, което бяха. Един пикап може да бъде едновременно товарен, за да занесете стоката до магазина си, а вечерта да се превърне в семеен, за да отидете с приятели на приятно за Вас място. Новата политика в този сегмент дава лукс и многофункционалност.

На предстоящото изложение TRUCK EXPO 2018, от 7-ми до 9-ти юни на летище „Лесново“, лекотоварните модели на FORD, ISUZU, MITSUBISHI, PEUGEOT и VOLKSWAGEN ще предложат своите решения в този сегмент. На практика един пикап може да бъде едновременно товарен и лек автомобил, според целта на конкретното пътуване.

Пример за това е Mitsubishi L200 (на снимката горе) – заоблен силует и динамичен външен вид. Доказаната в рали Дакар система за постоянно задвижване на четирите колела (4WD) и по-високият просвет улесняват придвижването по всеки терен. Големите сгъващи се странични огледала са конструирани така, че да имат ниско челно съпротивление като същевременно осигуряват необходимата видимост при наличие на товар в задната част на автомобила. Експонатът, който ще видим на TRUCK EXPO 2018, е 2.4 DI-D, 154 к.с., шестстепенна механична трансмисия, с ниво на оборудване Intense. Той е със 17“ алуминиеви джанти, кожен мултифункционален волан, кожен скоростен лост, цветната камера за заден ход, сензори за смрачаване и дъжд, система за стабилизиране на прикаченo ремарке, система за предупреждение при напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning) и др.

С много улеснения за водача, нов дизайн, многофункционалност и комфорт на летище „Лесново“ ще бъде показан и Volkswagen Crafter (Volkswagen Crafter 35 Kasten дълга база 2.0 TDI). Серийната мултиколизионна спирачка, задни врати с ъгъл на отваряне 270°, функция за аварийно спиране в градски условия и над 15 асистенти при шофиране – за регулиране на дългите светлини, при потегляне по наклон, при страничен вятър, електронната стабилизираща програма и много други, го правят един от най-удобните и функционални лекотоварни автомобили. Не случайно новият Crafter бе удостоен с титлата Международен ван на 2017 година от експертно жури от 24 държави.

VW ще участва на Truck Expo с още един лекотоварен автомобил – Transporter Бордови 4MOTION BlueMotion Technology 2.0 TDI.

Той ще бъде оборудван с товарна платформа с алуминиеви странични стени, напълно разгъваеми и със заключване. Автомобилът разполага с възможност за товари с площ от 4,2 кв.м. Фабричният разход на гориво е 6,8 л/100 км гориво извън града и 8,2 л/100 км при градско шофиране. Помислено е и за комфорта на водача – окачването и амортисьорите са разработени за лоши пътища,  седалката за шофьора може да се регулира по височина и механично в лумбалната област, има електрически предни стъкла и огледала с отопление и ел. настройка, сервоуправление и кормилна колона, регулируема във височина и дълбочина и др. Всички, които работят в сектора на дребния и средния бизнес могат лично да опитат техните възможности в специализирания тест-драйв за професионалисти по време на изложението.

Всички новини за предстоящото изложение може да следите тук и на нашата Facebook страница.


TRUCK EXPO 2018 ще представи най-новите модели камиони, автобуси и специализирани превозни средства на марките DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, както и лекотоварни автомобили, предназначени за товари до 3.5 тона. В изложението ще участват още производители на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи за товарни автомобили, сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, както и финансови улеснения и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *