Lenovo представи дългоочаквания Phab 2 Pro – първият в света смартфон с технологията Tango, смартфонът с двойна камера Phab 2 Plus и пълноразмерния Phab 2.

Phab 2 Pro: Първият в света смартфон с технологията Tango

2016-06-XX_phab2pro_A

Технологията Tango на Google, вградена в новия смартфон Phab 2 Pro отчита и създава карта на помещението, в което сте, в добавената и виртуалната реалност.

Благодарение на нея потребителите ще могат например да играят домино на кухненската маса или да се борят с нашествието на извънземни у дома.

С помощта на технологията Google Tango, Phab 2 Pro може да бъде създадена карта на всяко затворено помещение.

“Искахме да превърнем една невероятна концепция в достъпна технология за всички мобилни устройства.” каза Джеф Мередит, вицепрезидент и генерален мениджър на Android and Chrome Computing, Lenovo.

“Tango дава възможност на устройствата да улавят движения и да сканират пространства и като резултат от това, има силата да промени напълно мястото на смартфона в живота ви. Ние вярваме, че технологиите с функции за изучаване на пространството ще се разпространят скоростно и сме щастливи, че точно PHAB2 Pro ще въведе на пазара тези нови възможности, правейки смартфона още по-полезен,” каза Джон Лий, Инженерен директор в Google.

С Phab 2 Pro вече ще бъде много по-лесно да премебелирате дома си, като добавяте различни мебели към хола и кухнята си, благодарение на един от първите партньори на Tango – Lowe’s Vision. Приложението дава възможност на потребителите да се възползват от Tango технологията, измервайки помещението и визуализирайки как декорът, платовете, или дори гранитогресът, ще се вписват в интериора. С Lowe’s Vision клиентите вече ще могат да контролират ново поколение инструменти за добавена реалност само с едно мърдане на пръста си.

Три са основните функции, които определят съществото на технолгията Tango: проследяване на движението, дълбочина на възприятието и изследване на пространството. Чрез проследяване на движението, “очите” на Phab 2 Pro виждат от своето собствено място в 3D. Изследването на пространството дава данни на смартфона за неговото местоположение. Дълбочината на възприятието анализира средата като изпраща информация за повърхностите и предметите. За първи път в историята смартфонът може да визуализира и да анализира заобикалящите обекти и околната среда чрез сензорите, които улавят повече от 250 000 измервания в секунда.

Смартфонът на Lenovo е захранван от Qualcomm® Snapdragon™ 652 процесор, който предоставя ефективна хардуер интеграция и процесорна работа, плавна 4G LTE връзка, светкавична бързина на камерата и сензорни възможности. Компютърната процесорна мощ е достигната чрез един-единствен вграден процесор Snapdragon, с интегриран комплект от ключови възможности, като DSP, ISP и сензорен хъб. Хетерогенната компютърна платформа на Snapdragon е оптимално балансирана както за работа с Tango, така и за ежедневна употреба. Snapdragon 652 процесорът моментално обработва данните, получени от сензорите на камерата, жиро и акселерометъра, превръщайки ги в реалистично преживяване в добавена реалност, докато 3D AR графичните слоеве се приспособяват по-естествено към заобикалящата среда.

Phab 2 Pro е с Dolby AudioTM Capture 5.1 с Dolby Atmos® звук. Dolby Audio Capture 5.1 осигурява 5.1-канален съраунд звук. Трите микрофона позволяват пространственото улавяне с изолиране на фоновия шум, а 16MP камера подържа заснемане на видео.

6.4-инчовият Phab 2 Pro притежава интелигентен Assertive Display с pin-sharp QHD (2,560 x 1,440) резолюция, способен да оптимизира качеството на изображението в зависимост от осветлението и съдържанието.

PHAB2 Plus: Изключителни снимки с добавена реалност

2016-06-XX_phab2plus

Отличаващ се с фотографските си способности, Phab 2 Plus идва с две 13MP задни камери с мигновен фокус, светкавично бързи F2.0 лещи и професионални процесори за преработка на изображения Futjitsu Milbeaut®, с които работят камерите на Leica. Висококачествени снимки могат да се правят дори слаба светлина, с висок контраст, докато цветовете си остават напълно реални. В същото време, софтуерът на камерата включва ръчен режим, както и други специални ефекти.

PHAB2: Смартфон с добавена реалност на достъпна цена

2016-06-XX_phab2

Phab 2 е смартфон с добавена реалност на достъпна цена, притежаващ много характеристики на по-високия клас модели. С режим AR (Augmented Reality – добавена реалност, бел. ред.) на Phab 2 могат да бъат създадени снимки и видеоклипове чрез наслагване на AR ефекти като виртуални среди или карикатури съществуващи снимки. Други съществени характеристики са 6.4-инчовият HD дисплей,  13-мегапикселовата камера с бързо фокусиране и 32GB място за съхранение, с възможност за разширяване чрез microSD слот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *