Американската компания Lincoln заведе на салона в Ню Йорк концепт на новото поколение на кросоувъра Navigator. Продажбите на серийната версия на автомобила ще започнат през 2017. Прототипът получава врати тип „крила на чайка“ и просторен интериор.

Navigator е с алуминиева каросерия, различни брони, модифицирана радиаторна решетка и друга оптика. В салона на офроудъра са поставени нови седалки с 30 възможности за регулиране. Освен това водачът има на разположение гардероб за дрехи и аудиосистема Revel. За по-удобен достъп  на пътниците до пътническата кабина са монтирани сгъваеми стъпала.

Navigator също е оборудван с изцяло цифрово арматурно табло с голям сензорен екран и специални монитори, предназначени за пътниците отзад. Новият автомобил притежава система за кръгово наблюдение, система за подпомагане при паркиране и за наблюдение на пешеходци на пътното платно.

Под предния капак на кросоувъра е монтиран битурбо 3.5-литров V6 EcoBoost двигател с 400 конски сили.

Моделът от предишното поколение бе представен през 2014 г. на автомобилното изложение в Чикаго. Автомобилът получи различен преден капак, нова радиаторна решетка и светодиодни фарове. Променени бяха и хромираните елементи, стоповете и колелата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *