Функцията „видео на живо” е сред основните приоритети на социалните мрежи. Twitter набира скорост с Periscope, а Facebook си има Facebook Live. YouTube също предлага подобна функционалност, но сега прави още една стъпка напред, за да бъде по-конкурентен на социалните мрежи. Сайтът скоро ще позволи на всички да правят видео на живо през мобилното приложение.

Facebook все още ще има голямо предимство, все пак там са всички приятели и логично стриймването в мрежата ще събере по-голям интерес. Същевременно обаче много потребители на YouTube, които имат голям брой последователи, ще могат да се възползват успешно от разширената функция. Ъплоудъри, които не са толкова популярни, вероятно също ще се пробват.

Все още няма официална дата кога ще бъде пуснато подобрението, но се надяваме, че няма да отнеме дълго.

Едно е ясно, в приложението на YouTube значително е улеснена възможността за снимане на живо. Ще има нов бутон „capture“, след натискането на който ще се прави снимка за основна картинка; бързо обяснение как се случва целия процес по снимане на видео на живо, а след това просто започвате да правите вашето видео.

Също така ще имате възможност да изберете дали искате да добавите чат функция и да изпратите съобщения на последователите си, когато излъчвате на живо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *