Opel ADAM добави ново попълнение в портфолиото си – разполагащата с богати традиции автомобилна марка Loryc. Майоркинската кола в момента изживява своето възраждане на популярния испански ваканционен остров, 90 години след основаването си.

loryc-1

Бащата на новия Loryc Electric Speedster е Карл-Хайнц “Charly” Бош, който реконструира модела във формата на електромобил, използвайки повече от двадесет компонента от Opel ADAM. Окачването на предните колела, задният мост, кормилната уредба, спирачните дискове и ръчната спирачка на този екземпляр Loryc, дело на изключителна майсторска изработка, cа заимствани изцяло от германеца ADAM.

loryc-2

“Безопасността и надеждността за мен бяха основни приоритети. Затова се обърнах първо към Opel в търсене на части за новия Loryc,” споделя Бош, който е искал да създаде автомобил с “исторически коректна външност и модерни технологични решения”.

За да сведе теглото и разхода на гориво до възможно най-ниски нива, живеещият извън родината си германец просто се е насочил към отделни части, използвани в серийния Opel ADAM: “Изключително леките компоненти на ADAM имаха две решаващи предимства. Tе спомагат за увеличаване на автономния пробег и имат основна заслуга за това Loryc да може да се движи днес по пътищата.” Tова е така, защото за изпълнение на европейските норми за хомологация, електромобилът с мощност 20 к.с. трябва да тежи не повече от 449 килограма без акумулаторната батерия.

В крайна сметка прототипът преминава без проблеми през всичките 120 технически изпитания и Бош произвежда първия си сериен автомобил.

loryc-3Нещата в Opel се случват значително по-бързо – “Когато г-н Бош ни съобщи за своите планове и помоли за подкрепа, ние незабавно се присъединихме. Гордеем се да сме част от този проект,” отбеляза Андреас Апел, Channel Manager Trade в Opel.

 

Бош също иска да заеме свое място на пазара в Майорка през следващите няколко години. Скоро още три нови автомобила Loryc ще излязат от неговата работилница в  Санта Понса той ще ги предложи за продажба или като автомобили за туристически разходки из острова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *