Германската авиокомпания Deutsche Lufthansa AG съобщи в събота, че временно прекратява полетите до Венецуела от месец юни. Причината са икономическите затруднения на латиноамериканската страна, както и проблемите на компанията да обменя местната валута в долари.

Международните компании от години имат проблеми да репатрират милиарди долари приходи, които държат в местната валута боливар, заради контрол на обмяната на валута. В резултат на това много от авиопревозвачите ограничиха услугата и изискаха пътниците да плащат в долари.

“Дълбоко съжаляваме за тези причини, ние ще бъдем принудени да прекратим услугата между Каракас и Франкфурт на 18 юни,” пише компанията в изявление, отбелязвайки, че търсенето на полети до венецуелската столица е намаляло през 2015 г. и през първото тримесечие на 2016 г.

Lufthansa все пак не планира да затвори офиса си в Каракас засега.

Ниските цени на петрола през последните 2 години водят икономическите проблеми във Венецуела един след друг. Южноамериканската страната, която е и членка на ОПЕК изпадна в дълбока рецесия и има най-високата инфлация в света. Много компании спират производство заради липса на суровини.

Свързани новини:

Coca-Cola спира производството във Венецуела, заради недостиг на захар

Венецуела продава златните си резерви, за да покрива дълговете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *