Индийската компания Mahindra публикува първото тийзър изображение на концепт на нов кросоувър, наречен XUV Aero.

Публичният дебют на модела ще се състои на изложението Auto Expo 2016, което се открива на 3 февруари, пише IndianAutosBlog.

С разработването на новия автомобил се занимава индийско дизайнерско подразделение. Според компанията кросоувърът ще се отличава със „смел дизайн и нови технологии“. Автомобилът ще бъде построен върху платформа с предно задвижване от XUV 500. Той ще бъде оборудван със заден дифузьор и големи арки на калниците.

През декември 2015 г. стана известно, че италианското каросерийно ателие Pininfarina мина под крилото на индийската Mahindra. Споразумението за покупката на 76% от акциите вече е подписано. Една акция на индийците ще струва 1,1 евро, а общата сума на сделката ще бъде повече от 23 милиона евро. В близко бъдеще Mahindra възнамерява да изпрати на акционерите на  Pininfarina оферта за закупуване на останалите акции. В същото време според индийската корпорация Pininfarina ще запази своята независимост и ще продължи да работи, начело с Паоло Пининфарина.

Mahindra вече има опит в сътрудничеството с Pininfarina – през 2014 г. италианците създадоха прототип на електрическия автомобил Mahindra Reva Halo, чиято премиера се състоя на автомобилното изложение в Ню Делхи. Собственото дизайнерско студио позволи на индийците да създадат нов дизайнерски език за автомобилите на собствената марка Mahindra и на модели на марката SsangYong, собственост на индийска компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *