Президентът Румен Радев връчи на Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство. Лидерът на най-голямата партия в 44-ото Народно събрание ще има 7 дни да състави кабинет или ще трябва да върне мандата на държавния глава.

„Надявам се вие и вашите коалиционни партньори да излъчите убедителни кандидатури за министри. Вярвам, че ще отговорите с вашата управленска програма на най-насъщните очаквания на българите – сигурност, доходи, справедливост, законност. Убеден съм, че опитът от миналото ще бъде ваш добър съветник“, заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата. Държавният глава пожела успех при съставянето на новото българско правителство.

Бойко Борисов коментира, че коалиционното споразумение ще бъде изпълнено със съдържание чрез подготвени кадри, експерти и политици. По думите му, всички хора, които предстои да заемат министерски и заместник-министерски постове, трябва да бъдат така подбрани, че да се сработват добре като екип. „Много е важно вътрешен министър, здравен министър, социален министър да работят заедно, за да може това, което сме описали двете партии в програмата си, да се реализира”, обясни още лидерът на ГЕРБ.

Преди половин час ГЕРБ и „Обединени патриоти“ подписаха коалиционно споразумение, което означава, че вероятно ГЕРБ ще успеят да съставят правителство с достатъчно управленско мнозинство.

Снимка: ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *