Френският крайно-десен кандидат-президент Марин льо Пен се обяви за пълно отхвърляне на световните търговски сделки и многостранното управление.

В ключова реч относно външната политика в Париж, лидерът на националистическата партия „Национален фронт“ подложи на големи критики Европейския съюз и НАТО и осъди намесата на Запада в страни като Ирак, Сирия, Либия, Русия и Турция. Според нея именно тази намеса е увеличила нестабилността в посочените държави.

„Не искам да поощрявам френската или западната система. Не искам да поощрявам универсална система. Напротив, искам да популяризирам уважение на култури и хора,“ коментира льо Пен пред журналисти, дипломати и поддръжници.

Тя описа Франция под нейно управление като шампион на „потиснатите хора, който говори открито за безгласните и носи нещо силно и голямо,“ избягвайки от крайно-десният облик на партията си.

По време на речта си в Париж, льо Пен засегна много от любимите си теми като говори срещу ЕС, НАТО и свободната търговия. От друга страна обаче тя засегна и нови теми като например новата връзка на Франция с Африка, която беше описана като базирана на „откровеност, уважение и взаимно сътрудничество“. Засегнатите актуални теми обаче не бяха разгледани в детайли.

Льо Пен коментира и ситуацията в Близкия изток. По думите и Западът е сгрешил като е подкрепил умерената опозиция в Сирия, която според нея помага на терористите от Ислямска държава, вместо да застане на страната на президента Башар Асад.

Тя отново се обяви за подобряване на връзките с Москва и отново показа топло отношение към американския държавен глава Доналд Тръмп.

Под нейните атаки попадна и германският канцлер Ангела Меркел, която беше обвинена за „концепцията за провалена Европа“.

Разбира се тя не пропусна да коментира и плановете си за организиране на референдум за излизане на Франция от ЕС.

Според последни проучвания Марин льо Пен остава лидер за победител на първия рунд на президентските избори въпреки скорошния скандал за злоупотреба с европейски фондове, за да се плати на членове на екипа на партията и. Все пак анкетите показват, че тя няма да спечели при финалния вот през май.

Снимка: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *