Mazda официално представи прототипа RX-Vision. Спортното купе е оборудвано с роторен двигател. Моделът RX-Vision може да излезе в серия през 2017 г.

Представители на японския производител нарекоха RX-Vision „бъдещето на Mazda, което някой ден ще се превърне в настояще”. Прототипът се явява предшественик на серийна спортна кола с предно разположение на двигателя и задно предаване, която е оборудвана с роторен двигател SkyActiv-R от ново поколение.

От Mazda допълват, че никога не са спирали с изследванията и разработката на роторни двигатели, но на този етап не произвеждат подобен тип агрегати. Именно по тази причина технически детайли за RX-Vision се държат в тайна, но британското издание Autocar разкри някаква част от тях.

Според информацията концептуалният модел е дълъг 4389 мм, широк е 1925 мм и е висок 1160 мм. Разстоянието между двете оси достига 2700 мм. По този начин RX-Vision е с 474 мм по-дълъг, със 195 мм по-широк и със 75 мм по-нисък от последното поколение на MX-5. Дължина на междуосието при концепта е с 385 мм по-голяма.

Британското издание допълва, че серийната версия на модела може да бъде напълно готова през 2017 г., като за нея се предвиждат, както механична скоростна кутия, така и автомат с два съединителя. Първоначално в Mazda са обмисляли оборудването на модела с хибриден агрегат, но в крайна сметка се спрели на роторен бензинов мотор с турбо и мощност от около 300 к.с.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *