На Международното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA) от 14 до 24 септември 2017 г. Mercedes-Benz ще демонстрира визията, с която ще допринесе за формиране на бъдещата мобилност.

Във Франкфурт Mercedes-Benz ще покаже общо около 100 автомобила, включително няколко световни премиери на иновативни концептуални автомобили.

С Project ONE на Mercedes-AMG марката отбелязва кулминацията на своя 50-годишен юбилей. Този хиперавтомобил с хибридна система за задвижване от Формула 1 посочва пътя към „Future of Driving Performance“ на AMG. Моделът е на етап близо до серийно производство. Серийният му вариант ще е първото превозно средство, в което е приложена истинска хибридна технология от Формула 1.

На автосалона във Франкурт ще бъде представен и нов интелигентен smart в категорията автомобили за споделена градска мобилност. С новия smart с електрическо задвижване производителят показва студиен автомобил на основаната неотдавна технологична марка EQ.

Перспективите за пълна електрификация на предлаганите модели се демонстрират от концептуален автомобил в компактния сегмент и GLC F‑CELL, предсериен модел с хибридно задвижване с горивна клетка. Моделът се отличава с редица практични предимства, например дълъг пробег и кратко време на зареждане с водород в комбинация с нулеви локални емисии.

Mercedes-Benz ще направи световна премиера и на още един модел – напълно електрическият концептуален автомобил EQ от компактния сегмент. В бъдеще Mercedes-Benz ще предлага компактни автомобили с електрическо задвижване с бранда „EQ“, за да направи достъпна електромобилността за важна целева група. На изложението ще бъде показан за първи път и плъг-ин хибриден модел с горивна клетка.

Гамата от модели се допълва от основно обновените S-класа купе и S‑класа кабриолет, предлагани както в стандартна, така и в AMG версия, чиято световна премиера също ще бъде на изложението във Франкфурт.

За първи път ще бъде представена и новата X‑класа – пикапът на Mercedes-Benz.

Само месец след изложението във Франкфурт българските почитатели на марката ще могат да видят на живо новата S-класа на Автомобилен салон София, 14-22 октомври. За първото си участие в изложението новият генерален дистрибутор на Mercedes-Benz в България – Силвър Стар, ще се представи с модерен щанд, на който ще намерят място най-горещите модели на марката. По случай 50 – годишния юбилей на супер спортната марка Mercedes-AMG, новият Mercedes-AMG GT C Roadster ще свали своя покрив, за да приветства посетителите на салона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *