С “Generation EQ” Mercedes-Benz показва своята идея за електрическите коли. Концептуалният модел, който има вид на спортно SUV coupé, беше представен на Автосалон Париж 2016.

Новата генерация е с по-меки линии и светлинни добавки, но цялостният външен изглед не изненадва с оригиналност.

Както при екстериора, така и в интериора, Mercedes са вградили нов светлинен подпис, който представя дизайнерската тенденция за бъдещите електрически автомобили на марката.

Отличителна черта на “Generation EQ” е предната черна „решетка“ “Black Panel”: осветената в бяло звезда (вместо традиционна метална такава), както и всички светлинни елементи са интегрирани в безшевния остъклен елемент.

Интериорът отново е луксозен и супер изчистен, с високотехнологично и леко лабораторно излъчване. Изцяло новият потребителски интерфейс се използва с лекота. Липсват всякакви бутони, с изключение на настройващия електрическата седалка, който е типичен за Mercedes. Две от трите спици на волана са снабдени със сензорни бутони, които са интегрирани в OLED дисплеи.

Generation EQ, Interieur, Innenraum mit vier Einzelsitzen
Generation EQ, интериор

24-инчовият TFT широкоекранен дисплей с висока резолюция, показва всичката нужна информация – от скоростта, с която се движи автомобилът, до навигация.

“Generation EQ” идва с 4 индивидуални седалки, които изглеждат доста авангардно и създават усещане в пътника, че плува някъде из космическото пространство.

Луксът не спира да се разлива дотук. Звуковото изживяване е максимално добро, благодарение на вградените в облегалките за глава говорители.

Страничните опори са покрити с бяла кожа, а перфорациите по седалките, приличащи на пиксели, разкриват гледка на частици от розово злато. На тях контрастира центърът на седалките, който е в тъмно кафяво. В предните седалки са интегрирани и TFT монитори, с които се осигурява развлечение и на возещите се на задните седалки.

Различни светлинни елементи допълват усещането за мекота и спокойствие в купето.

Що се отнася до техническите характеристики, Mercedes залага на динамична електрическа система за шофиране: два електрически мотора с изходна система, която може да достигне до 300 кВт, плюс постоянно задвижване на четирите колела. Звучи като удобно и динамично возене.

Според немския автомобилен производител Generation EQ има пробег до 500 километра. Типичните за марката високо ниво на сигурност, комфорт и функционалност не са пропуснати и при електромобила.

Снимки: Mercedes-Benz

Всички новини от Автосалон Париж 2016 може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *