Новият Mercedes-Maybach S 600 Guard е първият автомобил, който получи най-високото ниво на балистична защита за цивилни превозни средства.

Версията със специална защита е сертифицирана за ниво VR10 на балистична защита от Ballistics Authority в Улм (Германия). Това означава, че каросерията и стъклата трябва да издържат на обстрел с куршуми от закалена стомана, изстреляни от автомат.

Когато става въпрос за защита от взривове, в съответствие с Директивата ERV 2010 (Превозни средства устойчиви на експлозиви), Mercedes-Maybach S 600 Guard отново води в луксозния клас.

Моделът е с дължина 5 453 мм, с междуосие 3 365 мм, което го прави с 20 см по-дълъг от S-Class Saloon с дълга база.

Бронираната версия осигурява най-високата балистична и анти-взривна защита сред невоенните автомобили. В същото време S 600 Guard предлага ненадминатите стандарти за пространственост, комфорт при шофиране и луксозни характеристики.

Задните седалки са избутани още назад, за да се повиши усещането за уединение.

Mercedes-Maybach-Guard-S-Class-Personal-Protection-Safety-660x602

Част от концепцията за защита е свързана с това, че е нужно доста набито око, за да се разпознае бронираната от стандартната версия на Mercedes-Maybach. Няколко технически характеристики осигуряват възможността на автомобила да остане мобилен по време на атака и така да може да се измъкне от опасна зона.

Бронировката на модела следва принципа на интегрираната защита, базирана на многогодишния опит на марката в създаването на автомобили за специална защита.

Основното предимство на колата е изключителната му здравина и стабилност, благодарение на специалното подсилване на основната структура, която е интегрирана в производството на купето.

Високото ниво на комфорт е постигнато чрез изискана интеграция и интелигентно припокриване на всички защитни елементи. Още на етап купе, защитните компоненти от специална стомана са интегрирани в кухините между основната структура и външното покритие.

Mercedes-Maybach-Guard-S-Class-Personal-Protection-Safety-680x379

Специални арамидни и полиетиленови компоненти помагат за осигуряването на защитата, която се предлага от купето.

Прозорците са съществена част от защитните елементи като е отделено специално внимание на избирането на подходящи материали и дебелини. Покрити са от вътрешната страна с поликарбонат за защита от раздробяване, и имат изключителни визуални характеристики, въпреки ламинираната си структура.

S 600 Guard изразходва 12.9 литра на 100 км в комбиниран режим, а въглеродните емисии са 229 г/100 км.

В допълнение към новия Mercedes-Maybach S 600, Mercedes-Benz Guard серията включва моделите S-Class, G-Class и GLE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *