Основният опонент на Ангела Меркел за канцлерския пост в Германия, Мартин Шулц, изостри атаките си срещу нея. Пет седмици преди изборите в страната, насрочени за 24-и септември, социалдемократите изпитват затруднения да настигнат Меркел по популярност.

Пред поддръжници в Бремен, Шулц призова за по-голямо социално равенство, критикува американския президент Доналд Тръмп и призова за по-големи обществени инвестиции.

„Пише се и се прогнозира, че изборите вече са решени”, коментира социалдемократическият претендент и допълни: „Но нека Ви кажа: анкетите не са резултати. Имате избор между канцлер, който избягва всеки дебат за бъдещето, и някой, който Ви казва това, което иска.”

Единственият телевизионен дебат между Ангела Меркел и Мартин Шулц ще се състои на 3-и септември.

Шулц обвини Ангела Меркел, че отказва да обърне внимание на разликата в заплащането на жените и мъжете в страната, както и, че отказва да заздрави обществената пенсионна система, „декларация за война срещу цяло поколение.”

В интервю за германската телевизия „А Ер Де” той обеща да инвестира повече в образование. Шулц критикува Меркел и за това, че се е откъснала от германското общество, което ще накара повече избиратели да гласуват за него.

Седмично проучване на INSA за вестник „Билд” показва, че блокът ХДС/ ХСС на Меркел води с 38% срещу 24% за социалдемократите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *