Дейвид Камерън определи по-рано днес целите си за реформиране на членството на Великобритания в Европейския съюз. Той посочи че промените няма да са лесни, но не са и невъзможни за постигане, пише BBC.

Германия иска да отговори на британските предложения за реформирането на Европейския съюз в конструктивен дух, коментира германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Ройтерс“.

„Говорих с Камерън по телефона вчера. Известни са ми неговите искания, така че представените днес от него предложения не са изненада за никого. Искаме да възприемем подход, ориентиран към намиране на решение във връзка с тези предложения“, уточни Меркел.

Германският канцлер призна, че има някои по-трудни за разрешаване проблеми. „Обаче ако човек има желанието да разреши даден въпрос, той ще може да го разреши. Аз съм уверена в това“, коментира тя след среща с южноафриканския президент Джейкъб Зума.

Британският министър председател е изправен пред едно от най-големите решения за страната – референдумът за и против членството на Великобритания в ЕС, който той обеща, че ще бъде проведен преди края на 2017 година.

Камерън официално представи исканията си в писмо до президента на Европейската комисия. 

В реч преди публикуването на писмото, той посочи четирите цели, който лежат в основата на новите предоговаряния:

cameron

Дейвид Камерън отговори на нападките на бившия консерватор лорд Лоусън, че целите му са “отчайващо неамбициозни,” като каза, че тези цели отразяват това, което искат хората на Обединеното Кралство и ще са “добри за Великобритания и за ЕС”.

Трудната част за британския премиер ще дойде, когато той трябва да убеждава европейските лидери да приемат рестрикциите за пристигащите във Великобритания мигранти. Той твърди, че 40% от мигрантите, дошли наскоро от Европейското икономическо пространство, са получили средно по 6000 паунда работни обезщетения годишно.

Камерън изключи организирането на втори референдум, ако хората гласуват да напуснат ЕС, с думите: “Вие, британските граждани, ще решите. В този момент вие държите съдбата на страната в своите ръце. Това е голямо решение за нашата страна – вероятно най-голямото, което ще направим през живота си. И ще бъде последно решение.”

Един коментар за “Меркел вярва, че може да се намери решение за предложенията на Великобритания за реформи в ЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *