Microsoft организира голям международен геймърски турнир – Gears eSports Pro Circuit, който ще продължи 10 месеца и ще започне с пускането на играта Gears of War 4.

Общият награден фонд на турнира също не е малък – 1 милион долара, разпределени сред 8 регионални битки на живо. Още по-добрата новина е, че в турнира могат да участват както професионални играчи, така и аматьори. Всичко, от което имате нужда е оригинално копие на играта Gears of War 4 и разбира се – талант J

Целият процес е, както следва: Когато Gears of War 4 бъде пусната през октомври, играчите ще имат възможност да печелят „Gears Pro Points“ чрез участие в регионални  многостепенни (MLG) онлайн състезания. Геймърите с най-много точки ще се включат в отворени събития в Лондон, Париж, Лас Вегас и други градове на всеки два месеца. Всяко от тези събития ще е с награден фонд между 75 000 и 250 000 долара.

Извън единият милион, който ще бъде разпределен, Microsoft ще бъде домакин на допълнително събитие през октомври, което може да донесе на някои участници допълнителни $100 000.

Повече информация за събитието може да прочетете съобщението за Pro Circuit тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *