Постоянните актуализации, които Microsoft ни кара да правим на Windows 10 могат да бъдат доста досадни, но и подвеждащи. Някои хора не са толкова търпеливи. Според Seattle Times собственик на малък бизнес от Калифорния е осъдил успешно софтуерния гигант за $10 000 „компенсация за загубени заплати и разходи за нов компютър”, след като нежелана и неоторизирана актуализация е направила основния работен компютър бавен, податлив към сривове и неизползваем.

„Не съм чувала никога за Windows 10,“ заявява туристическият агент Тери Голдсийн за Seattle Times. „Никой не ме попита дали искам актуализация.”

Потребителите на Windows 7/8 се оплакват от процеса по актуализация почти от толкова време от колкото е налична новата версия. По-рано тази година Microsoft промени актуализацията от „незадължителна” на „препоръчителна”. Компанията също така промени и „поведението” на бутона „X”, който всъщност при натискане вече приема да актуализира, вместо да отмени актуализацията.

Microsoft предлага ново упътване как да изключим съобщенията за актуализации, но все пак отново има шанс, че дори и нищо да не правим, може да получим нежелан ъпдейт.

Не е ясно дали случаят Голдстийн ще доведе до повече съдебни дела в тази насока. Според Seattle Times Microsoft са планирали да обжалват случая, но са се отказали, за да избегнат още съдебни разходи.

Във всеки случай, ако бъдат осъдени още няколко пъти, може и да върнат определението „незадължителна” за актуализацията на Windows 10 и бутонът „X“ да започне да изпълнява познатата си стара функция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *