Морално е Благой Рагин да се извини и оттегли, заяви на брифинг, след заседание на правителството, министърът на туризма Николина Ангелкова.

Коментарът и за председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите идва, след като по-рано Рагин призова да няма медиен шум около инцидента в курорта Слънчев бряг, където шведски турист ритна в главата камериерка, за да не избягат туристите.

„Категорично, Министерство на туризма се разграничава от изказванията на такива хотелиерски организации и асоциации“, каза министър Ангелкова и допълни, че Министерството осъжда подобно поведение.

„Не се притесняваме, че ще разсърдим някой. За нас е важен интересът на българските граждани. Всеки един гражданин, независимо от коя държава е, независимо в какво качество посещава нашата страна, е длъжен да спазва българските закони”, заяви Ангелкова.

„Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия, трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР“, допълни тя.

Ангелкова заяви, че според нея коментарите на Благой Рагин или, от която и да е подобна организация, е „неприемливо”.

„Смятам, че чисто морално и редно е председателят на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено“, заяви тя.

Снимка: Facebook Николина Ангелкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *