Проектът за следващото поколение на Mitsubishi Pajero е отложен за неопределен срок, тъй като всъдеходът не се вписва в стратегията на японския производител. Това обяви лично президентът на компанията Тецуро Аикава, цитиран от Automotive News. Напълно възможно е петото поколение на легендарния модел да не се появи, заяви Аикава. И уточни, че в Mitsubishi Motors не разполагат с двигатели, които да могат да бъдат използвани за автомобил с подобни големи размери и същевременно да се вписват в екологичните норми, влизащи в сила за Европа през 2020 г.

„Пазарният интерес към подобни модели не е никак устойчив, затова и не мога да кажа със сигурност още колко време ще се произвежда и продава настоящото поколение на Pajero”, коментира Аикава.

Не е тайна, че Mitsubishi Motors спира и производството на седани, за да може да се съсредоточи върху пускането на кросовъри с хибридни двигатели. В момента японците работят върху напълно нов модел, който ще бъде създаден на базата на Outlander и ще бъде по- голям на размери от сегашния ASX.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *