Полски шофьор на камион, който е и строителен инженер, е приложил познанията си в инженерството, за да помогне на колегите шофьори. Той е създал мобилно приложение, наречено Overloaded Axle („Претоварена ос“), което позволява да се изчисли натоварването на осите на камиона. Апликацията може да се превърне в полезно средство, което да помогне за избягване на много глоби.

Как работи приложението?

Започвате с въвеждане на параметрите на вашия камион. Дава се информация за дължината на превозното средство и натоварването на отделните оси при липса на товар.

Следващата стъпка е да се въведат данни за товара, вкл. размери и тегло. Приложението позволява стоките да се „разместват“ в ремаркето, за да се провери как ще се променя натоварването на всяка ос.Към момента приложението позволява тези сметки да се правят за камиони с полуремаркета. Създателят му обаче планира да разшири обхвата, както и да бъде създадена версия за iPhone. Android версията вече е налична в Google Play Store. Наличните езици са Полски и Немски, от информацията, която е подадена в описанието. Може да я изтеглите от ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *