Моделната линия на Lamborghini Huracan ще бъде удължена до най-малко пет варианта, се казва в информация на Autocar, като се позовава на главния изпълнителен директор на компанията Стефан Винкелман.

Новият модел  RWD LP580-2 със задно задвижване ще направи версиите на Huracan на разположение за закупуване до четири. Известно е, че сега в продажбата са модификациите LP610-4 купе, LP610-4 Spyder и LP620-2 Super Trofeo – състезателната версия на суперавтомобила.

Винкелман, за който вече се знае, че скоро ще напусне поста си, каза, че  Huracan  е „най-гъвкавият“ автомобил в гамата на марка и изначално е разработен така, че да има възможност за пускане на няколко различни варианта на модела.

Следващата версия на суперавтомобила най-вероятно вероятно ще бъде LP580-2 Spyder, но Винкелман заяви, че е възможно да се появят автомобили с индекс SuperVeloce или Superleggera. „Без съмнение този автомобил ще бъде по-лек и по-бърз. Обмисляме различни варианти „, каза шефът на Lamborghini.

Топ мениджърът обясни, че има пет основни ниши, които би искал да запълни с помощта на нови версии на Huracan. „Просто казано, искаме да правим такива автомобили, които да се нравят на почитателите на марката като стил, удоволствие от шофирането, висока ефективност и спортни характеристики“, каза Винкелман.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *