На 10 април започна първото най-голямо изложение за мотоциклети у нас. Феновете на мощните двуколесни превозни средства могат да ги разгледат в зала Асикс Арена до 14 април.

Близо 300 мотоциклета от 43 марки могат да бъдат видени на изложението Moto Expo 2019. За първи път производителите на мотоциклети у нас представят най-новото от света на високите скорости, като премиерите за изложението са 38.

„Нека бъдем толерантни към мотористите на пътя“, призова заместник-министърът на транспорта Ангел Попов, който официално откри изложението и обиколи всички щандове.

moto expo 2019

Ръст в продажбите на мотоциклети се отчита в цяла Европа през 2018 г. – 9,9%. У нас през изминалата година са продадени над 1000 двуколесни машини, което е със 130 повече от предходната, показват данните на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас.

Най-търсени са мотоциклетите от 250 до 500 куб. см, с близо 32% пазарен дял. На 2-а позиция са машините до 50 куб. см (20%), а третата позиция по популярност се заема от машините от 500 до 1000 кубика (17%).

Лидерските си позиции по марки запазват австрийските машини КТМ, следвани от Honda и набиращата скорост у нас Vespa.

Всеки посетител на изложението има шанса да участва в томбола за спечелване на скутер от Aprilla, Kymco, Peugeot, Honda, Piaggio, Suzuki или ваучер на стойност 5000 лв за покупката на мотоциклет, мотопед или аксесоар по избор от Triumph, Vespa и други .

На 13.04., между 14.00 и 17.00 ч., най-добрият наш пистов състезател Мартин Чой ще раздава автографи на щанда на BMW. Единственият българин, шампион в три дисциплини – мотокрос, супермото и писта, Ангел Караньотов пък ще бъде на щанда на Shell и на 10 и 13 април ще раздава автографи.

Повече информация за изложението можете да откриете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *