Над 20% от населението на Германия (16.5 млн. души) е било застрашено от бедност или социално изключване през 2014 година, съобщава Федералната статистическа служба (Destatis).

Спрямо 2013 година, броят им е нараснал с 300 хиляди.

Destatis добавя, че дялът на бедните хора в целия Европейския съюз е бил дори още по-висок, като почти една четвърт (24,4%) от населението на Общността са били изложени на риск от бедност през 2014 година спрямо 24,5% през през 2013 година.

Новият доклад на немската статистика, който цитира резултати от изследване на EU-SILC (LEBEN IN EUROPA), е в синхрон с резултати от проучване, проведено от Фондация „Бертелсман“, което беше публикувано през миналата седмица и, според което десетки милиони деца и младежи от цяла Европа живеят в бедност или социално изключване след години на финансова и икономическа криза в региона.

Според индексът за социална справедливост на Фондация „Бертелсман“, 26 милиона деца и млади хора, или 27,9% от всички, на възраст под 18 години са застрашени в момента от бедност и социално изключване в целия ЕС. В Германия, 19,4% от децата и младите хора са изложени на подобен риск, допълва фондацията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *