Японската компания Subaru официално потвърди, че разработва нов седемместен кросоувър. Както информира пресслужбата на марката,  премиерата на новия модел ще се състои през 2018 г. Автомобилът е позициониран като наследник на модела Tribeca.

gallery-1447158143_big

Производството на новия всъдеход ще се извършва в завода в Лафайет, Индиана, САЩ. Кросоувърът ще получи двойно предаване и три реда седалки, както и по-големи габарити в сравнение с Tribeca. Името на модела все още не е измислено. По-рано медиите съобщиха, че автомобилният производител е изпратил въпросник на своите клиенти, за да помогнат  в решаването на този въпрос. В момента компанията обмисля минимум 7 варианта за име на новия автомобил. Сред тях са Ascent, Centauri, Columbia, Cypress, Sojourn и Meridian.

gallery-1447158152_big

Всички технически подробности за новия кросоувър се пазят в тайна. Според старши вицепрезидента по глобалния маркетинг на Fuji Heavy Industries Нобухито Мураками дизайнът на автомобила ще прилича на „увеличен Outback»

Новият седемместен кросоувър ще бъде петият модел на Subaru, който ще се сглобява в завода в Съединените щати. Известно е, че сега всички модели на  Subaru, продавани в Европа,  се произвеждат в Япония, а заводът в САЩ обслужва пазара в Северна Америка.

Източник: automotorundsport.de

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *