За зачестили случаи на атаки срещу шофьори на камиони в област Caen и пристанището на Ouistreham (Франция), информира Асоциацията за автомобилни превози (RHA). Организацията призовава френските власти да се намесят.

RHA съобщава за атаки от страна на имигранти срещу английски шофьори. Асоциацията обвинява местните власти, че не се интересуват за сигурността около Ouistreham.

Президентът на RHA, Ричард Бърнет посочва, че Ouistreham е следващата слаба точка по пътя на мигрантите от Франция към Англия, след като „Джунглата Кале” беше затворена през 2016-а година и контролът там беше засилен.

Членове на асоциацията съобщават, че десетки мигранти са се „настанили” покрай пътя към града, очаквайки възможност да влязат в камион.

Бърнет призовава френските власти да реагират навреме на зараждащата се криза, преди да се стигне до някоя трагедия.

Предупреждаваме, че шофьорите, пътуващи към Обединеното Кралство през пристанището на Ouistreham трябва да бъдат много бдителни и да запомнят, че трябва да спазват изискванията на Вътрешната система за превенция на нелегална имиграция.

Трябва обаче да се мисли и за безопасността на шофьорите, което е отговорност на френските органи на реда. Миналата година тираджия от Полша беше осъден на две години затвор за нелегално притежание на електрошок. Законите са за това да се спазват, но съдът не е взел предвид притесненията на младия човек за безопасността му, когато той е преминавал през Кале.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *