Ако сте си мислили, че нелегалните имигранти влизат само в брезентови камиони, ще останете много разочаровани. Както става ясно от публикация на британския превозвач Whites Transport Services в социалните мрежи, обект на набези вече са и хладилните камиони.

Инцидентът се случва на 500 км от Кале, на паркинг на магистрала А5 във Франция.

Компанията обяснява инцидента, придружен със снимка в профила си във Facebook. Изглежда,че заключените врати не са пречка. Имигрантите са решили да срежат дупка в покрива на хладилното полуремарке. Опитите им да влязат в камиона завършили с неуспех, защото таванът на ремаркето е бил изолиран. В допълнение, този камион е превозвал месо на куки, които също попречили на мигрантите.

Според публикацията на превозвача, това не е изолиран случай, а трети инцидент за седмицата. Той предупреждава други превозвачи и шофьори за заплахата като моли постът му да се споделя.

„Проверете покривите на ремаркетата си”, призовават от Whites Transport Services.

Както става ясно, Кале не е единствената рискова зона за шофьорите на камиони. Настоящият инциден е случва в Champ A La Croix, ТИР паркинг, който се намира в югоизточната част на Франция и е по-близо до Швейцари, отколкото до Ла Манша.От коментарите и реакциите на публикацията научаваме интересна информация

Един от потребителите, твърди че живее близо до Auxerre, до магистрала А6. По думите му там има „гореща точка”, където много имигранти от Кале са били преместени.

Тази „гореща точка” е „най-много на 5 минути пеша – затова не бих препоръчал да се паркира близо  до тази пътна свръзка. Много от тези мигранти са доведени тук от региона на Кале”, предупреждава потребителят.

Други съветват британската компания да премахне всякакви означения и имена от ремаркетата си, които идентифицират адреса и във Великобритания. Дори има и призиви да се сменят регистрационните номера на камионите с белгийски, за да се намали желанието на мигрантите да се опитват да влязат в камионите.

На всеки 10 минути нелегални имигранти правят опит да влязат в Обединеното кралство

Опитите на мигрантите да влязат нелегално в Обединеното кралство не намаляват. По данни на Вътрешно министерство миналата година имигранти са се опитвали да пресекат британската граница на всеки 10 минути.

Снимка: Whites Transport Services, Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *