Хибридните и плъгин хибридните, електрическите автомобили с батерии и тези с горивни клетки ще бъдат две трети от европейските продажби на Honda до 2025 г. Първият продукт от този стратегически план ще бъде лансиран в Европа през 2018 г.

Тези ключови детайли от бъдещите планове на марката разкри Кацуши Инуе, президент на Honda Motor Europe, по време на автомобилния салон в Женева.

На европейските купувачи ще бъдат предложени серийни плъгин хибриди, електромобили с батерии и модели с горивни клетки като Honda Clarity Fuel Cell, чиито продажби в Стария свят са вече факт от края на миналата година. Най-високотехнологичният автомобил с горивни клетки е с водеща в класа автономност от 700 км.

NeuV

Премиера на щанда в Женева е електрическата концепция NeuV с революционния „емоционален двигател“, изучаващ навиците на шофьора и предугаждащ действията му. Освен това автомобилът ще носи приходи на собственика си, тъй като ще функционира и като автоматизирано МПС за споделени пътувания, когато притежателят му не го ползва. Той ще взема и ще оставя пътници по определени маршрути, а при нужда ще доставя електричество и до битовата мрежа. NeuV функционира и като верен помощник и личен асистент на своя шофьор, т. нар. HANA (Honda Automated Network Assistant).

Автомобилът е двуместен, а багажникът му събира концептуалния скутер ‘Kick ’n Go’, вдъхновен от едноименния си предшественик, лансиран още от 1970 г. Той е с батерия вместо с верижен механизъм и може да бъде зареден директно в багажника на NeuV.

McLaren-Honda Formula 1

На щанда на Honda бяха и двата болида за сезон 2017. Алонсо и Вандоорн ще управляват наскоро представения McLaren Honda MCL32 с 1,6-литров двигател на Honda RA617H.

My Honda

Honda представя и високотехнологичното нововъведение My Honda, предлагащо допълнителни сигурност, безопасност и функции, достъпни през iOS или Android телефони и съответните приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *