Евроскептикът и основен агитатор за излизане на Великобритания от Европейския съюз Найджъл Фарадж подаде оставка като лидер на Партията на независимостта (Ukip), завършвайки речта си с думите „Искам си живота обратно.“

Фарадж заяви в своята реч, че не знае какво повече може да постигне след референдума на 23 юни, на който британците гласуваха за излизане на страната от ЕС.

Той заяви, че е влязъл в политиката, защото е вярвал, че Обединеното кралство трябва да „се управлява самостоятелно“, но посочи, че никога не е искал да изгради кариера като политик. „Целта ми в политиката беше да изкарам Великобритания от ЕС,“ каза Фарадж и допълни „Смятам, че съм свършил моята част… И затова чувствам, че е правилно да се оттегля като лидер на Партията на независимостта.“

Фарадж каза, че ще продължи да подкрепя партията и, че приветства анти-ЕС настроенията в други държави-членки на Евросъюза.

Оттеглянето си той обясни с нуждата да си върне живота обратно и заяви, че няма да се отметне от решението си, както е направил преди година.

Миналата седмица друг евроскептик и водеща фигура в популяризирането на излизането на кралството от ЕС – бившият кмет на Лондон Борис Джонсън – заяви, че няма да се кандидатира за министър-председател на страната. Решението му беше изненадващо, тъй като той беше една от основните фигури, спрягани за премиерския пост, особено след резултатите от референдума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *