За да отбележи пускането на Gran Turismo Sport и навършването на 20 години от включването на марката в играта, моделът Nissan GT-R /C беше значително модифициран, за да може да бъде управляван единствено дистанционно с DualShock®4 джойстик. Gran Turismo Sport ще бъде пусната от 17-и октомври в САЩ, 18-и октомври в Европа и Австралия и 19 октомври в Япония.

GT-R /C беше пусната на известната писта Silverstone. Управлението на колата беше поето от известният NISMO атлет и победител в GT Academy Ян Марденбороу. Той управлява невероятния автомобил от кокпита на хеликоптер. При най-бързата обиколка (1:17:47) моделът средно се движи със скорост 122 км/ч, а най-високата достигната скорост е 210 км/ч.

За да се осъществи начинанието GT-R /C беше оборудван с 4 робота, които отговарят за завиването, трансмисията, спирачките и дросела. 6 компютъра, разположени в задната част на колата, обновяват информацията от дистанционния контрол до 100 пъти в секунда.

Nissan GT-R /C също беше оборудван с две независими системи за безопасност, опериращи при различни радио честоти.  По този начин двама допълнителни оператори имаха възможност да приложат пълно ABS спиране и да спрат работата на двигателя, в случай че основният оператор загуби контрол над превозното средство.

Снимка: Nissan

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *