Скандалът с манипулираните емисионни тестове на Volkswagen повлече след себе и други автомобилни производители (повече може да прочетете тук и тук). Други започнаха да изваждат проучвания, за да докажат коректността си спрямо клиентите.
В края на април пък гузната съвест (или принудата) накара Mitsubishi Motors да признае, че е манипулирала емисионните тестове на всичките си автомобили произведени за японския пазар. И за капак, всичко това е започнало да се случва горе-долу по времето, когато започна т.нар. преход в България. В математическо изражение, става въпрос за 26 години.

Типично за всяка голяма компания, Mitsubishi се извиниха за „пакостта”, която направиха, но покрай това не пропуснаха да обяснят в кого е вината, а именно – главните мениджъри, които не знаели и не били задавали въпроси. Официално съобщение за разследването на скандала може да видите тук.

Междувременно, може би ще има някой, който ще се възползва от незавидното положение на Mitsubishi. Техният конкурент Nissan вече обсъжда възможностите за придобиване на марката.

Nikkei съобщи, че бордът на директорите на Nissan ще обсъди днес възможността да придобие 30% от  Mitsubishi Motors  за скромната сума от около $1.84 млрд. Това ще направи Nissan главен акционер, и ще остави на второ място дъщерната Mitsubishi Heavy Industries, която притежава 20% от автомобилната компания. (Mitsubishi Heavy Industries е огромна корпорация, чиито дъщерни дружества произвеждат всичко – от електроника до военно оборудване).

Очакваме развитие по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *