Преди по-малко от месец Nissan представи доработен снегоход на основата на кросоувъра Rogue (на нашия пазар се продава под името X-Trail). Концептът на всъдехода отпразнува своя дебют на изложение в Монреал.

Вече е известно, че на автомобилното изложение в Чикаго ще се появят три подобни прототипа. Към японския SUV Rogue ще се присъединят верижни версии на Murano и Pathfinder. Всички концептуални снегомобили получават добавка в наименованието си Warrior Winter, боядисано в червено матово.

Свързани новини:

Nissan показа концептуален модел с гъсенични вериги (видео)

Изключителните им възможности по време на движение в реални условия може да видите на официалното видео. Както и в случая с кросоувъра Rogue, стандартните джанти са заменени от гъсенични вериги от фирмата American Track Truck. С тях пътният просвет е променен и сега Murano е 340 мм, а при офроудъра Pathfinder – 358 мм. Други технически подробности за автомобилите не се съобщават. И двата модела са оборудвани с 3,5-литров двигател V6 с мощност 260 к.с. Дали японците планират да пуснат серийно производство на тези моторни шейни все още няма отговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *