Сравненията за постиженията на Ринга, както на галено е известна пистата Nordschleife, са сред любимите занимания на повечето автомобилни фенове.  Затова целият свят на високите скорости беше недоволен при въвеждането на ограничения върху скоростта, които унищожиха възможностите на производителите да преследват рекорди и да се опитват да подобряват резултатите на най-големите си конкуренти. Ограниченията влязоха в действие заради катастрофата на 28 март с участието на Ян Марденбро и неговия Nissan GT-R, който буквално полетя и се преметна над оградите, влетявайки в публиката. Един зрител загина, имаше и ранени.

promo_13495625581918365621

Публиката може да си отдъхне с успокоение, защото FIA одобри плановете на собственика Capricorn за поставянето на нови мантинели и допълнителни ограждения, сертифицирани от FIA. Едно от големите предизвикателства на „Зеленият ад“ са огромните бабуни, но май любителите ще трябва да се простят с тях в името на скоростта, тъй като сред плановете е и проект за изглаждане на неравностите. Вероятно това включва и онези пет гигантски бабуни, които „помагат“ на автомобилите да отскачат от асфалта с четири колела през Flugplatz. Включено е и обособяването на зони, забранени за зрители. Подобренията ще започнат по-късно този месец и би трябвало да приключат до март. Когато работният процес завърши, ограниченията на скоростта ще бъдат вдигнати поне за състезания. Все още не е сигурно дали ще бъдат премахнати и за обиколки извън състезателна среда. Но едно е ясно – производителите ще настояват за това. Много са тези, които желаят възможност за пълна атака, като най-шумно го правят от Koenigsegg, които на няколко пъти заявиха желание да бият досегашния рекорд с Agera R и след това да се пробват отново с по-мощния One:1. С корекцията на големите неравности подобряването на рекорда става още по-постижимо, както и слизането под седем минути, така че очакванията са за много мераклии с подобни амбиции. В момента най-доброто постижение се държи от Radical SR8LM – 6:48.00. Наемането на цялата легендарна писта струва 1350 евро на час, а ако искате да се пуснете в „Зеленият ад“ заедно с други фенове, тогава ще трябва да платите скромните 27 евро на обиколка (или 100 за 4 тура, 209 за 9 обиколки и т.н.).

Източник: speed-press.com

2 коментара за “Падат ограниченията на пистата Nordschleife

 • 16 ноември 2015 в 21:36
  Permalink

  Здравейте,

  Дали има някакви новости около М.Шумахер?

  Поздрави.

  Отговор
  • 16 ноември 2015 в 21:49
   Permalink

   Това, което сме гледали последно е, че той продължава да се бори да оздравее. Няма обаче информация да има значителен напредък във възстановяването му.
   Дано някога да успее да се върне към нормален начин на живот.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *