Южнокорейската компания Kia представи обновената версия на седана K3. В Европа този модел е известен като Cerato, докато в САЩ се продава като Forte. Публичният дебют на американската версия ще се състои през януари 2016 г. на автомобилното изложение в Детройт. Както информира пресслужбата на марката, продажбите на седана в Америка ще започнат през следващата година. Кога новият Cerato ще се появи на европейски за момента не е известно.

2016_kia_k3_cerato 2
Източник: themotorreport.com.au

Моделът е с нови брони, модифицирана радиаторна решетка и модернизирана светодиодна оптика. В салона на актуализирания седан са монтирани нови седалки, друго арматурно табло, както и нова мултимедийна система.

themotorreport.com.au
themotorreport.com.au

Под предния капак на новия автомобил е монтиран 1,6-литров GDI бензинов двигател с мощност 132 конски сили. Моторът работи в комбинация с 6-степенна автоматична трансмисия. Освен това в двигателната гама влиза и 1,6-литров VGT дизелов двигател с мощност 128 конски сили. Известно е, че на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Сеул бе представен концептът Kia Novo, който може да се окаже предвестник на следващото поколение Cerato. Под предния капак на Novo е монтиран 1,6-литров четирицилиндров бензинов турбо двигател. Динамичните характеристики се пазят в тайна. Той е куплиран със 7-степенна роботизирана предавателна кутия DCT с два съединителя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *