Пред вас е съвсем новият Mercedes-Benz GLS. Само че не е съвсем нов. Всъщност новото име крие обновяването в средата на живота на GL.

Най-големият кросоувър на компанията (и един от най-големите изобщо) може да се похвали с много козметични промени по дизайна на фаровете и броните, поставена е също по-голяма звезда отпред. Много по-голяма. Добавете няколко различни цвята и нови джанти, за да довършите списъка с различия между GLS и предшественика му GL.

В интериора отново ще откриете седем седалки, които до една могат да се поръчат с фина кожа напа. Нов е висящият екран на инфоразвлекателната система, под който вероятно сте забелязали цял куп бутони за управление на различни функции. В добавка към тях на новия многофункционален волан също са добавени бутони за контрол, а между предните две седалки е новият тъчпад, познат ви от GLC и GLE.

promo_Mercedes-Benz_GLS_ofic_14
Под предния капак промените не са малко. GLS 500 може да се похвали с 20 к.с. повече – 450 к.с. и 700 Нм. Върховият GLS 63 AMG пък вече вади 585 к.с. Версията GLS 400 има 333 к.с. Единственият дизелов вариант засега се задвижва от шестцилиндрова 3-литрова машина с 258 к.с. и 620 Нм.

promo_Mercedes-Benz_GLS_ofic_22
С изключение на GLS 63 AMG, който използва преработена версия на 7-степенната скоростна кутия с два съединителя, всички останали модели разчитат на новата 9-степенна автоматична кутия, която в Mercedes сами разработиха, и която може да се поръча с понижаващи предавки и централна блокировка на диференциала.
Официалната премиера на модела ще се състои на автосалона в Лос Анджелис (20 – 29 ноември).

Източник: speed-press.com

Свързани новини: Първи снимки на Mercedes-Benz GLS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *